Dansen of vechten met het virus? Ondernemers aan het woord. (online)

woensdag 28 april 2021

Webinar 19u00

Ondernemerschap in tijden van Covid-19…

Graag kijken we even achterom (en vooruit) met 2 alumni die we gerust gerespecteerde ondernemers mogen noemen: Bert Luyten van Luyten Interiolizers en Dirk Ceyssens van Group Ceyssens (Glas Ceyssens). 2 Oerdegelijke en sterke Limburgse KMO’s met een internationale oriëntatie; beiden gedreven door vakmanschap, innovatie en een sterk ondernemerschap. 2 Ondernemers ook die een mooi groeipad aan bewandelen en dit op een innovatieve manier aanpakken.

En toen kwam er Covid-19: met een lock down, met een impact op de globale en nationale economie, met een business die niet onder thuiswerk te plaatsen valt, met beperkingen op buitenlandse reizen, met technische werkloosheid, met een "VUCA in het kwadraat omgeving" met zoveel onzekerheden….
Wat doet dit met een ondernemer? Hoe reageert een ondernemer hierop? Wordt strategie opeens enkel nog een kwestie van overleven? Of zijn er opportuniteiten? Wat met banken, financiers en aandeelhouders? Wat met de medewerkers? Investeren en innoveren we nog? En kijken we nog vooruit? Wat doen we anders na de pandemie? Zijn er “lessons learned” als ondernemer? Dank u wel overheid of net niet? …..

Bert Luyten (alumnus 1995) en Dirk Ceyssens (alumnus 1994) delen graag hun verhaal met u. Meer zelfs, ze willen graag op al uw vragen antwoorden. Opdat iedereen van hun ervaringen en expertise kan leren. Om te horen hoe het ondernemerschap door deze crisis gaat komen.

        

 

Prof. dr. Pieter Vandekerkhof (Research Center for Entrepreneurship and Family firms) zal als inleiding een korte toelichting geven over de resultaten van zijn recent Limburg onderzoek. Professor Vandekerkhof is meer dan wie geplaatst om in te schatten hoe de impact van de pandemie is geweest op het Limburgs economisch weefsel. Na het verhaal van Dirk en Bert zal hij ook de vragenronde modereren.

  

Hoe graag we het ook willen en wensen om u fysiek mogen te verwelkomen, toch moeten we u nogmaals vragen om dit verhaal online te volgen. Enkele dagen voor het webinar krijgt u van ons een link toegestuurd om deel te kunnen nemen.

Alumni Continéo wenst in afwachting van een vrolijk wederzien op de agora of in de Fitlink iedereen het allerbeste. Hopelijk bereiken we met z’n allen snel het rijk der vrijheid. Wat volgt zal deugd doen en onvergetelijk zijn.

Warme groeten,
Alumni Continéo.