Wat kunnen economen leren van wereldklas biostatistici en hun werkmethoden?

dinsdag 7 februari 2023

Campus UHasselt - Diepenbeek

Beste BEW-alumni

Eerst en vooral: een gelukkig nieuwjaar. Vanuit het voltallige Continéo-bestuur wensen we u en uw naasten een gezond, gelukkig en voorspoedig nieuw jaar! Laten we daarnaast samen gaan voor een nieuw jaar vol interessante evenementen met tal van leuke nieuwe en bestaande contacten. Om het jaar alvast goed in te zetten, kondigen we hieronder het volgende evenement aan dat zal doorgaan op 7 februari 2023.

Er zijn tal van BEW-alumni die bewijzen dat Uhasselt kan meespelen op het hoogste niveau. Denk maar aan Ronnie Leten of aan Sonja Willems. Maar ook in de andere faculteiten van onze alma mater zitten wereldtoppers!
Dit werd ondermeer tijdens de afgelopen coronapandemie meer dan duidelijk. Niel Hens en Geert Molenberghs hebben ons, ons land en de internationale gemeenschap met behulp van hun statistische modellen doorheen deze moeilijke tijd geloodst. Mede dankzij hun modellen werd het mogelijk om het verloop van de pandemie beter in te schatten en de maatregelen hierop af te stemmen.

Het ontwikkelen van dergelijke modellen is een werk van lange adem met veel vallen en opstaan en komt voort uit het werk van velen. Hoe hebben ze dit sterke resultaat behaald? Hoe werken ze succesvol samen in teams op korte, middellange en lange termijn? Hoe organiseren zij een vlotte internationale samenwerking die in dit en ook veel bedrijfsprojecten noodzakelijk is om een project te laten slagen? Hoe gaan Niel Hens, Geert Molenberghs en hun teams om met onvermijdbare falingen en met de fantastische successen? Hoe blijven ze bij zo een lang project en met dermate grote teams innoveren? En hoe verzamelen en organiseren ze data? En hoe zorgen ze ervoor dat deze data goed beheerd wordt?

Allemaal vragen die relevant zijn voor biostatistici maar ook zeker voor economen in eender welk werkveld. Van logistiek, tot pharma, IT en HR, elk economisch domein komt in aanraking met projectwerk waarbij de (internationale) teamdynamiek cruciaal is om de kans op slagen te verhogen.

Interesse hoe twee ervaren en succesvolle wetenschappers aan de Uhasselt dit aanpakken? Op 7 februari 2023 lichten Niel Hens en Geert Molenberghs enkele praktische zaken toe die hen geholpen hebben op hun road to success. Na hun toelichting praten we gezellig na met een hapje en een drankje. De toelichting begint om 19u00 en zal plaatsvinden in de gebouwen van de UHasselt - Campus Diepenbeek.

Hopelijk tot dan!
Met vriendelijke groeten
Het Continéo-bestuur