UITGESTELD - Afstuderen in coronatijden: Gedeelde ervaringen

vrijdag 1 januari 2021

Nieuwe datum volgt!

 

Afstuderen, solliciteren en de eerste stappen op de werkvloer: een hele beleving...

Een beleving die tijdens coronatijden nog meer uitdaging kent.
Welke extra uitdagingen en onzekerheden brengt dit met zich mee?
Hoe wordt de impact van corona ervaren door pas afgestudeerden?

Wij vragen het de net-afgestudeerde alumni. Tijdens een panelgesprek gaat Tinne Lommelen in gesprek met vier pas afgestudeerde economisten.  Via stellingen geven we jullie de kans om je eigen mening en ervaringen met ons te delen en mee richting te geven aan het gesprek! Dit event is volledig online en vindt plaats van 20u tot 21u op 20 oktober.

 

 

 

- Tinne Lommelen werd in 2018 directeur VDAB Limburg. Dit na een korte periode van manager bij VDAB en daarvoor een ‘eerste job’ die bijna 19 jaar duurde bij de Universiteit Hasselt waar toegepast onderzoek en projectwerking de vertrouwde habitat waren. Tinne stapte daarmee van de academische wereld waar ondernemerschap, innovatie, KMO’s en levenslang leren de vertrouwde thema’s waren naar een wereld van arbeidsbemiddeling voor werkzoekenden.
- Denise Ramaekers, afgestudeerd in juni 2020, begon in januari met solliciteren voor vast werk. Ze focuste op bedrijven in de logistieke sector en startte in maart 2020 bij H.Essers in Genk met een traineeship. Begin september veranderde ze van job en ze werkt nu bij PKF-vmb in Overpelt.
- Arno Grosemans, 25 jaar en afgelopen academiejaar afgestuurd als Handelsingenieur aan de Universiteit van Hasselt. Hij is nu aan de slag als Management Trainee Retail Operations bij Lidl België en Luxemburg. Het sollicitatieprocess liep voor hem voor en tijdens de coronacrisis.
- Severiano Vermeesch is afgestudeerd met een bachelor in Handelswetenschappen en een Master of Management aan de UHasselt. Hij is gepassioneerd door marketing, sales en communicatie en combineert deze drie in zijn eerste job als project manager bij Mediaplanet in Brussel.
- Valerie Vaes studeerde tijdens de crisis rond Corona af als Handelsingenieur - Marketing Intelligence. Ze besloot een educatieve master in de economie te volgen tijdens het academiejaar 2020-2021.

Schrijf je snel in, we zien je graag op 20/10!

 

Continéo