COVID 19: Wat zijn beleggingsimplicaties?

woensdag 25 november 2020

Webinar - 19u00 tot 20u30

Beste alumni,

De tweede golf van de COVID-19 pandemie treft ons vandaag in al haar kracht. Het besef groeit meer en meer dat we als samenleving gaan moeten leren leven met dit virus, eerder dan dat we mogen hopen op een snelle oplossing. Ook onze economie gaat zich moeten aanpassen aan dit nieuwe normaal. En bij uitbreiding  ook de financiële wereld.

In dit tweede webinar rond de impact van COVID-19 willen we als economen even kijken naar wat de gevolgen zijn van deze pandemie voor de belegger.
Heel veel Belgen sparen (te) goed of beleggen in beurs, obligaties, goud, vastgoed, ....op basis van ervaring en verkregen adviezen. Maar kloppen de paradigma's waar beleggers zich op baseren nog in de wereld van vandaag? Wat is een "goed rendement" als de reële rente vandaag negatief is? Hoe kijken we naar aandelen als we weten dat de lineaire economie nu misschien nog sneller gaat verdwijnen? Wat met onze pensioenfondsen en groepsverzekering die typisch met een lange termijn horizon werken?...

We zijn zeer verheugd dat niemand minder dan Prof. dr. Stefan Duchateau in een webinar ons wil helpen om waar mogelijk antwoorden te vinden op al deze vragen. Zodat we als belegger met de juiste bril kijken naar de wereld rondom ons.
Professor Duchateau doceert Advanced Portfolio Management, Financial Engineering, Financial Risk Management en beleggingsleer aan KU Leuven en UHasselt. Hij is reeds 35 jaar actief in de financiële wereld, onder meer als algemeen directeur bij diverse Belgische banken en directie-voorzitter bij de grootste Belgische asset managers. Hij was tevens wereldwijd actief in de VS, VK, Ierland, Indië, China en Centraal-Europa. Hij is tevens onafhankelijk bestuurder en adviseur bij diverse financiële groepen. Hij studeerde af als handelsingenieur aan de toenmalige EHL en promoveerde als Doctor in de TEW.

Op het einde van de sessie is er ook de mogelijkheid om vragen via de chatfunctie te stellen.